Tjänster

Innehållsförteckning

Våra Begravningstjänster i Luleå

Hos oss kan du få hjälp med allt som rör begravningen. De viktigaste delarna är ceremoni och gravsättning men våra tjänster inkluderar också mycket av det som ”inte syns” – som transporter, juridik, bokningar, samordning, städning mm.

Kostnadsfri rådgivning för begravningar i Luleå.

Boka personlig och kostnadsfri rådgivning med någon av våra erfarna rådgivare.
Boka gratis rådgivning här

Begravningar

Kyrkliga begravningar hålls oftast enligt Svenska Kyrkans ordning. I de frikyrkliga samfunden går ceremonin till på ungefär samma sätt, men ordningen är ofta inte lika strikt. Vi arrangerar också begravningar inom övriga religioners traditioner, såväl som borgerliga ceremonier.

Bouppteckningar

Inom tre månader efter ett dödsfall måste en bouppteckning registreras hos Skatteverket. Dokumentet är en redovisning av den avlidnes skulder och tillgångar, men som också anger vilka som är dödsbodelägare och vilka som ärver. De flesta väljer att ta hjälp med att upprätta bouppteckningen, då det ofta krävs mycket arbete.

Representant vid ceremoni

Som anhörig till den avlidne är det inte alltid man vill sköta det praktiska runt ceremonin. Man vill bara få vara där i stillhet och ta avsked av en älskad familjemedlem. Därför kan vår representant finnas på plats för att se till att allt är i ordning före ceremonin, hjälper begravningsgäster tillrätta och är beredd att rycka in under ceremonin om något skulle gå galet.

Övriga tjänster

Vad du än kan tänkas vilja ha hjälp med i samband med en begravning kan vi bistå med hjälp. Vi kan till exempel stå till tjänst med inbjudningskort och dödsannons, tackkort och minnesböcker, hjälp vid val av kista, urna och gravsten och mycket annat.

Kyrkor, kapell och begravningsplatser i Luleå.

Det finns ett flertal fina kyrkor i området, varav Domkyrkan är den mest framträdande. Här nedan kan du se ett urval av kyrkor, kapell och begravningsplatser i och runt Luleå.

Kyrkor i Luleå

Luleå Domkyrka, Pingstkyrkan, Örnäsets kyrka, Bergnäskyrkan, Mjölkuddskyrkan, Porsö kyrka, Hertsö kyrka, Nederluleå kyrka, Stadsökyrkan och Sörbyakyrkan.

Begravningskapell i Luleå

Ljusets kapell, Hoppets kapell och Stillhetens kapell.

Begravningsplatser i Luleå

Gamla kyrkogården, Östra kyrkogården, Kapellkyrkogården och Nya Kapellkyrkogården.

Author photo
Andreas
Skribent
Andreas är en erfaren journalist och skribent som i många år har arbetat som frilansare. Numera är han ansvarig för innehållet på denna webbplats samt för alla dess artiklar och guider.